fredag 25. mars 2011

Silkegarn



Forrige helg skrev jeg ett innlegg om å spinne silkegarn, og nå er garnet ferdig!

Det ble ett tynt og fint entråds garn, mykt, og med lange striper, har ikke veid det, men totalt ble det 216 meter.

Totalt var det ca 28 gram silke i utgangspunktet, jeg har brukt kanskje halvparten, så det er mye garn på 10-15 gram det!


























Jeg tror jeg skal strikke et skjerf eller noe lignende av det, kommer nok ikke til å vente så lenge før jeg setter i gang heller, veldig spent på hvordan det blir ferdig!

torsdag 24. mars 2011

Klem!

Dette kortet laget jeg til Kort-o-Mania utfordring nr 2 - bruk dies og/eller punchere.

Kantene er revet, svertet med distress ink Vintage photo og Old paper, stempeltrykket fargelagt med pro-markers og det fine tekststempelet med "Klem til deg" fikk jeg i en vandrepakke - ønsker meg den stempelplaten men den er vist helt utsolgt!

Det er kjempegøy med slike utfordringer synes jeg, fint å være kreativ mot et mål!

onsdag 23. mars 2011

Scrapp med Hjertet



Nå til helga skal det være scrappetreff her i Tromsø, fra morgen til kveld (nesten) lørdag og søndag! Har ikke vært med på noe slikt før så det gleder jeg meg til.


Som oppladning til treffet har de hatt flere utfordringer på bloggen, og den siste av de er av å lage en navnelapp til seg selv, som man kan bruke under treffet.


Jeg brukte en blomster-brosje jeg kjøpte på H&M for mange år siden, har bare blitt brukt noen få ganger. Den passet nok aldri til min (manglende) klesstil, men til scrappestilen min er den perfekt!
Selve brosjen er de lyse brune/beige blondene som stikker frem i bakkant, og perlene er også på den.





Over brosjen er det 2 ark kuttet ut med en rund spellbinders-die, svertet med Vintage photo og Old paper. Under stempeltrykket er det en såkalt osteklut - ser ut som god gammel bandasje, bare veldig løst vevd, farget den og med Vintage photo. Ett par charms og noen roser var prikken over i'en :)

onsdag 16. mars 2011

Jeg vil ha en liten hund



Dette kortet lagde jeg til Kort-O-Mania på scrapping.no, og det var med helt til finale-avstemmningen i den første omgangen! Jeg er sååå stolt - i konkurranse med så mange (57 stk!!) nydelige, skjønne, morsomme kort kommer jeg til finalen!
Jeg er stolt som om jeg skulle ha vunnet jeg ;)

tirsdag 15. mars 2011

Øst-samiske votter, del 2

Som tidligere nevnt strikker jeg votter fra en bok som heter Øst-Samiske vottemønstre, av Nelly Must.
Mønstrene er samlet inn i Sør-Varanger.

Dette er M3, og var det aller første paret jeg strikket for snart ett år siden.

Her brukte jeg også ull jeg hadde spunnet selv, og man kan se en viss utvikling i garnet fra dette paret til de jeg strikker nå....
Jeg har beholdt dette paret selv, i og med at de er litt tynne er de perfekte sommervotter! Og ja - jeg brukte de i fjor, flere junikvelder på rad :)


Dette var midt under vulkanutbruddet på Island i fjor, så jeg kalte bare denne ulla for Askeskyen, den var diger og fluffy den også.

Ulla kom fra sauene foreldrene mine hadde for 10 år siden, vi sendte den inn til Telespinn for vasking og karding. Desverre vasket de den litt hardere enn hva jeg egentlig foretrekker for akkurat denne typen ull og spinning, ulla ble tørr og litt vanskelig å jobbe med. Dette gjorde nok sitt til at det første garnet til vottene jeg spant ble litt tynnere og mer ujevnt enn hva jeg ville.













Neste par i rekken er M6, og de har mamma fått. Her er de med på kaffe og appelsin-pause i solveggen hjemme.
Jeg har "lånt" bildet fra bloggen hennes, Strikketur :)

mandag 14. mars 2011

En fugl... på taket?

Neida, det er en fugl på kortet! :)

Laget denne med en konkurranse i tankene, men det ble ett annet kort som ble sendt inn til slutt.



Fargela fuglen og buret på frihånd med promarkere. Spennende å jobbe litt mer med fantasien enn når man ellers farger stempeltrykk!






Rosetten fant jeg beskrivelse av hos Tim Holtz opprinnelig, men det ligger mange "oppskrifter" på nett. Søk på "tim holtz paper rosette" så finner du noen youtube-videoer.

By-motivet nederst er fra ett stempel. Jeg stemplet det opp tre ganger, klipte det ut, delte hvert trykk i 3-4 deler og limte det på arket i "ny" rekkefølge, noen i bakgrunnen, andre med limputer for en liten 3-d effekt.

søndag 13. mars 2011

Å spinne silke

For en stund siden bestilte jeg silke "hankies", eller lommetørklær på norsk, for å spinne, og nå i formiddag har jeg forsøkt meg på å spinne dem! Veldig spennende er det, og helt nydelige farger. Silken er veldig annerledes å jobbe med enn ull, og resultatet blir jo også helt annerledes.

Silken kommer i flak som består av kokong som strekkes ut og trekkes over en ramme (såvidt jeg forstår), og ser i grunn ut som lommetørklær.



                                                                                  

Man trekker av et så tynt lag man greier, lager ett hull i midten og vider ut hullet til man har en lang, sammenhengende "pølse", og fortsetter og trekke denne ut til du har en omtrentlig tykkelse du vil jobbe med .



Dette kan man faktisk strikke med slik det er, silken er ganske sterk og holder seg godt sammen til tross for at det ser veldig skjørt ut!











Jeg spinner den, og her er begynnelsen.
Silken kan i utgangspunktet ikke beskrives som myk, den er "klengete", henger fast i hud, hår og klær og strekker lange tråder over alt, men så snart den er spunnet, er den glatt og myk! Gleder meg til dette er ferdig, har ikke strikket med rent silkegarn før så det blir også en ny opplevelse!

torsdag 10. mars 2011

Oppbevaring av tusjer

Til kortene mine bruker jeg mye stempeltrykk som jeg fargelegger med pro-marker tusjer. Etterhvert som man begynner å få litt mange tusjer, blir det vanskeligere og vanskeligere å holde oversikt og lett finne den fargen man trenger.
Etter tips fra de kreative damene på scrapping.no forumet, har jeg kjøpt en cd-oppbevarings-boks som faktisk fungerer supert til å ha tusjene i!



Boksen er trukket i skinn-imitasjon, så den ser ikke så værst ut utenpå heller.

Inni er det cd-mapper som henger fra kanten, og oppi hver av mappene går det 7 tusjer.



Jeg har kjøpt små hvite klistrelapper som jeg festet på korkene og fargela så det er lett å se hvor de forskjellige fargene står,
og i lokket til boksen festet jeg ett fargekart over alle tusjene.

Det er fint å kunne fargelegge uten å måtte spre alle tusjene utover bordet!

onsdag 9. mars 2011

Blog-candy

Har leita rundt etter flere kort/scrappe-blogger å legge til i bloglisten min, så fant jeg Kristins lille blogg. Hun har også en blog-candy akkurat nå så da slår jeg to fluer i en smekk og blir med i trekninga om denne fine premien!



Laks og avokado-salat

Denne salaten spiste jeg til frokost og lunsj for en stund siden. Fant oppskriften her.

1 Avokado i strimler
100 gram røykt laks
2 kokte egg
Grønn salat
Pepper og sitronsaft
Majones

Vi har spist lavkarbo nå i litt over en måned, det har gjort underverker for blant annet energi og vekt hos både meg og mannen!

tirsdag 8. mars 2011

Øst-samiske votter

Øst-samiske votter av Nelly Must.
Jeg har i snart ett år strikket mønstre fra ett hefte som heter Øst-samiske votter, det er vottemønstre som er samlet inn i Sør-Varanger.
Totalt er det 15 forskjellige votter, jeg har strikket 9 av dem hittil.
I alle vottene bruker jeg farget garn fra Rauma, stort sett Finull eller 3-tråds strikkegarn, jeg velger det som har nærmest fargen jeg ønsker, og hvitt eller grått garn jeg spinner selv. Dette er også måten det ble gjort på "i gamle dager". Derfor er det bare mønster på krusen, det fargete garnet ble kjøpt på marked og man sparte nok på det.

I dette paret, som har det romantiske navnet M1, har jeg brukt ull fra karderiet i Kåfjord. Den er hovedsaklig hvit men har litt grått blandet inn, jeg tror det er ull fra Spælsau, det er litt lengre mørke dekkhår som gir den grå fargen.

Jeg har tovet vottene for hånd, og deretter børstet de med en hundebørste. De blir myke, luftige og varme.







I dette paret - M2 - har jeg brukt hvit ull fra sauene mine foreldre hadde. Ulla hadde stått lagret i omkring 10 år når vi sendte noen kilo til Telespinn for karding høsten 2009. Til tross for den lange lagringen var det ikke noe problem å spinne den, og jeg har fått strikket mange vottepar av "gammel-sauen".

Torpavotter

Disse vottene kalles Torpavotter. De finnes også kjent som New Foundland-votter i USA (Ravelry-link), men noen ting ved Torpavottene er annerledes. Blant annet strikker man mønsteret helt ut på tuppen av votten, og også tommelen strikkes i mønster.

Desutten er de også foret - i mønsteret kalles det napping. Man syr over to mønster-rapporter i rekker som dere ser på bildet. Jeg har valgt å sy med rester av alpakka - derfor striper. De er veldig myke inni, og når jeg engang er ferdig å sy blir de nok veldig varme også!

Jeg har brukt ett sokkegarn fra Regia (det brune/grønne) og hjemmespunnet ull - det grå.

Stempeltrykk i fokus

Her kommer to kort jeg lagde til en utfordring, der temaet var stempeltrykk i fokus.

Det er litt vanskelig å lese teksten på det første kortet her på skjermen, men det står altså "Wishes are the magic in our hearts that cause beautiful things to happen".










"En blomstrende bursdagshilsen - Kos deg og nyt dagen".
Jenta er ett Sarah Kay-stempel, fargelagt med Pro-marker-tusjer.

Valentines-kort

Starter ny-bloggen med ett Valentines-kort jeg lagde til gubben i år.
Oppskriften på denne brettingen finner du her, ikke så vanskelig som det ser ut til!
Trykk på bildet så blir det større!